War diary’s

Deze pagina is vervangen door een andere pagina op deze website.  Kijk hier:

Auteur: Jan Braakman

Jan Braakman is journalist en schrijver. Hij publiceert regelmatig korte biografische schetsen van geallieerde soldaten die in Nederland gesneuveld of begraven zijn.

3 gedachten aan “War diary’s”

 1. Geachte heer Braakman,
  Op 12 april 1945 heeft er een gevecht plaatsgevonden tussen Canadese en Duitse soldaten in het Friese plaatsje Mildam (vlakbij Heerenveen). Volgens war diaries zijn daar 4 Canadese soldaten gewond geraakt. Is het mogelijk om nog de namen van deze gewonden boven water te krijgen?
  MvG, Joop Sanders

  1. Geachte heer Sanders,

   Als de War Diaries van het betreffende regiment geen uitsluitsel geven, weet ik zo geen andere weg. Soms zijn er boeken over het wel en wee van een regiment, waarin niet alleen de dodelijke slachtoffers worden gemeld, maar ook de gewonden. Om welk regiment gaat het?

   Wellicht zijn de diary’s die zijn opgeslagen bij the National Archives in Londen uitgebreider. Daar liggen ook vaak ook bijlages bij waarin soms meer informatie wordt verstrekt over de manschappen. Om de archieven te raadplegen heb je iemand in Londen nodig, die daar voor jou naartoe gaat – of je moet zelf gaan kijken. Dat laatste is geen straf overigens.
   Het spijt me dat ik geen beter of concreter antwoord kan geven.

   Jan Braakman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.